Vitaelife Pharma Vitamin D3 – yttranden, kommentarer, pris,

[Total:    Average: /5]

Vitamin D3 är ett fett – löslig förening grupp D, som har en viktig betydelse för normal funktion i kroppen, speciellt nödvändigt för hälsa och utveckling av benvävnad. Detta element är producerad av kroppen, särskilt i huden utsätts för solens strålar. Med tanke på detta faktum, invånarna i de nordliga regionerna har ofta brist på D3 bör regelbundet äta mat som innehåller det, ta emot det således från utsidan. Ofta intaget av vitamin utsedd extra läkemedel.

Varför behöver vi vitamin D3

“Solar” vitamin är inblandat i många processer i kroppen, men det viktigaste för den normala funktionen av följande system?:

 • Bone. Hjälper absorptionen av sådana mineral som kalcium, magnesium och fosfor, vilket är mycket viktigt för den normala bildningen av ben och tandvävnad och dess förstärkning.
 • Immune. Benmärg och dess normala funktion är också direkt beroende av D3, eftersom den är ansvarig för produktionen av immunceller.
 • Nervous. Elementet hjälper till att bibehålla den önskade koncentrationen av kalcium i blodet, som är ansvarig för överföringen av nervimpulser. Dessutom återställer vitamin det skyddande höljet av nerver, och därför används ofta i behandling av svåra CNS-sjukdomar, i synnerhet multipel skleros.

Det är också viktigt att notera vikten av vitaminet för tillväxt och förnyelse av celler och även i att förhindra bildningen av onormala molekylbindningar, av cancer processer och sjukdomar i det kardiovaskulära systemet. Det finns en vetenskaplig bekräftelse på effektiviteten hos D3 bromsa tillväxten av brösttumörer och förebyggande av åderförkalkning.

Och slutligen, måste vi säga om vikten av vitamin körtlar inre sekretion. Det stabiliserar insulin syntes och, som en konsekvens, normaliserar nivån av glukos i blodet. Detta gör det särskilt viktigt för personer med anlag för diabetes mellitus.

Användningen av flytande vitamin D3

Långvarig brist på vitamin D3, vilket innebar en lång kall period att uppleva nästan varje Europen kan leda till mycket sorgliga konsekvenser. Naturligtvis kan du hoppas på att fylla på sina reserver genom mat, men det är bättre att köpa en flytande vitamin på apoteket och ta det dagligen enligt den ordinerade dosen. En särskilt viktig faktor för mottagande av barn och kvinnor, men för män underskottet är det också mycket önskvärt. Låt oss betrakta i detalj vad det är, vitamin D3, varje grupp av befolkningen.

Vitamin D3 för kvinnor

Vitamin D3 för kvinnor kan inte ersättas av någon annan anslutning, men eftersom om du inte får i solen, se till att ta det extra!

Vitamin D3 kallas ofta “hormon av kvinnors hälsa”. Och här är varför:

 1. Under menstruation från kroppen läcker stora mängder av kalcium, men eftersom dess matsmältningen, som hjälper varan i fråga är av största vikt. Det gör inte bara benen att förbli starkt och friskt, men stärker också hår och naglar.
 2. Under perioden bära ett barn D3 spelar också en särskild roll för kvinnor eftersom det hjälper den korrekta bildandet av friska ben hos fostret. Under laktationsperioden, mor, återigen, får inte glömma om ytterligare mottagning av vitamin, för att inte provocera sitt underskott för dig själv.
 3. Dessutom är vitamin mycket nödvändigt och under klimakteriet eftersom det vid denna tidpunkt ökar sannolikheten för att utveckla osteoporos – benskörhet, D3 också avsevärt minska sannolikheten för att utveckla denna sjukdom
 4. .

 5. Detta mineral bidrar också till att upprätthålla en hälsosam nivå av metabolism på grund av normal absorption av fosfor. I sin tur korrekt metabolism, är att en effektiv absorption av användbara element och snabb lindring från skadliga gifter, hjälper en kvinna att stanna smal och vacker, eftersom villkoret i tarmen alltid återspeglas på huden.
 6. En gynnsam effekt på nervsystemet är också viktigt gynnsamma effekten av vitamin D3 för kvinnor, eftersom den vackra hälften av mänskligheten är mindre känslomässig stabilitet än män.

Vitamin D3 för män

Köpa och i den manliga kroppen vitamin D3 spelar en mycket viktig roll. I sin långsiktiga underskott kommer man helt enkelt att upphöra att vara en man, musklerna blir slappa, styrka och ton förlorad, liksom libido.

Nu ska vi se varför du behöver vitamin D3 för en stark hälften av mänskligheten:

 • Först, naturligtvis, för att upprätthålla uthållighet. Friska starka ben lika en stark friska muskler som de flesta män, naturligtvis, vill ha.
 • För det andra, har elementet en enorm inverkan på testosteronnivåer. Det faktum att otillräckligt intag eller felaktig absorption av kalcium testosteron tar över “de uppgifter som tjänsten” ben. D3 frigör också testosteron från detta arbete, så det kan vara en hormonell roll. Resultatet stimuleras libido, minskad sannolikhet för att utveckla sjukdomar i det urogenitala systemet och impotens.
 • Tredje, vitamin är involverad i processerna för omvandling i de mindre aktiva formerna av östrogen. Det är ett kvinnligt hormon, som dock produceras i den manliga kroppen. Överdriven anhopning och aktivitet leder till minskad libido och fetma.

OBS! För den starka hälften av mänskligheten är särskilt viktigt och egendom vitamin för att minska risken för att utveckla sjukdomar i det kardiovaskulära systemet, liksom manliga dödligheten i hjärtinfarkt är betydligt högre än hos kvinnor.

Vitamin D3 för barn

Slutligen anser frågan om vikten av flytande D3-vitamin för barn. Det är nödvändigt att säga att dagens detta element tilldelas barnet nästan från födseln. Särskilt strikt måste observeras dagligen, om barnet föddes under den kalla årstiden.

Vad är orsaken till D3, även nyfödda? Låt oss se:

 1. Som vi har nämnt ovan, är vitamin D3 ansvarar för ett friskt skelett och dess utveckling. Det är därför detta element är oerhört viktigt i samband med tillväxten. En nyfödd har inga lager av denna punkt så att det ger vitamin verkligen nödvändigt eftersom de första dagarna i livet, annars av den tredje månaden kommer att observeras de första tecknen på rakitis.
 2. Det är värt att komma ihåg betydelsen av element för utvecklingen av immunsystemet att barnet inte bildas. Således, vilket ger barnet vitamin, inte bara du hjälpa till att öka hans ben, men skyddar också mot infektioner och virus.
 3. nervsystemet av barnet är inte heller mogen och D3 hjälper sin rätt utveckling.

Som ni kan se, är förekomsten av vitamin i kosten för barnet särskilt viktigt eftersom det är ansvarig för den normala utvecklingen av viktiga system och skelettet. Så tilldela den från de första dagarna i livet rätt.

Riskerna med vitamin D3

Men med sådana olika användbara egenskaperna för objektet när den tas emot, är det mycket viktigt att ta hänsyn till många nyanser, så att användningen inte blir skadlig.

Den första finess är att D3 är ett fettlösligt vitamin, innebär detta att i vatten inte är lösligt, och därför är dess överflöd inte kan matas ut via njurarna, och denna situation innebär för kroppen är en allvarlig risk, som i fallet med småbarn att leda till irreparabla konsekvenser.

Initiala symptom på hypervitaminos – aptitlöshet, buksmärtor, illamående, kräkningar, då finns det en allmän svaghet, viktminskning börjar, det finns en eftersläpning i utvecklingen. Kalcium ackumuleras i överskott och börjar att avsättas på de inre organen kan en sådan situation orsakar åderförkalkning (brist på magnesium är sannolikheten att utveckla sjukdomen ökar många gånger). Håller med, det är fantastiskt att måttliga doser av vitamin skyddar mot åderförkalkning, och överskott, tvärtom, det är provocerade.

är således avgörande för en korrekt tillämpning av vitamin D3 i drogerna. I rätt dosering inte kan skada kroppen, om du tar det mer än vad som krävs kommer att resultera i en hypervitaminos, skada som är enorm.

Tyvärr är läkaren inte alltid i stånd att bestämma korrekt dos, eftersom varje enskild kropp är i första hand. Och för det andra, läkaren kan inte veta hur mycket tid du tillbringar i solen, hur mycket vitamin syntetiserar oberoende kroppen, liksom vilken typ av mat du äter. Naturligtvis finns det bevis som samlats statist dock statistik ibland fel, så om du märker en försämring av hälsan eller ditt barn efter förskrivning av vitamin D3, kontakta din läkare omedelbart.

OBS! Förutsättningar för hypervitaminos kan vara: proteinbrist, överskott vitamin A och C, en genetisk predisposition för överkänslighet mot vitamin D.
Det är också värt att notera att barn med rakitis är särskilt känsliga för överskott av vitamin D3, och eftersom behandlingen av denna sjukdom måste åtföljas av mottagningen av detta element, bör regelbundet utfört tester av dess underhåll i kroppen.

Vilka livsmedel innehåller vitamin D3?

Om på vintern extra intag av vitamin D3 är god praxis, sommar, (inte utan föregående samråd med din läkare, förstås) den kan hävas. Men glömma produkter i vilka elementet som finns i stora mängder, är inte värt det.

Här veganer kommer att bli besvikna, eftersom alla produkter är Champions om innehållet av vitamin är av animaliskt ursprung:

 • Röd rom. I matsked innehåller 0,02 mg av detta vitamin.
 • Ägg. Mycket mer kostnadseffektivt leverantören av DMZ. Den högsta koncentrationen i äggulan innehåller endast en 0042 mg vitamin. Men glöm inte att ägg innehåller mycket kolesterol, så inte alltför magert för denna produkt.
 • Nötlever. I den färdiga 100-gromovoy partier 0,053 mg av vitamin, och även om produkten inte är för alla att äta det åtminstone ibland värt det, eftersom det också är hög halt av protein, järn och vitamin A. Men återigen, som med ägg, det har kolesterol, så det är inte nitisk.
 • Acne. Älskar rullarna? Den goda nyheten är 100 gram av ål nästan 5 mg D3! Det är verkligen mycket, så att missbruka denna produkt som det inte är nödvändigt, annars kan det utveckla hypervitaminos. Men ändå trevligt att tro att betjäna din favorit sushi på helgerna är inte ett oförlåtligt svaghet, men en medicinsk åtgärd.
 • sardiner. Denna fisk är också rikt på D3, 100 gram 0,5 mg. Förresten, innehåller den också omega-3, kalcium, kalium, järn och många andra vitaminer, makro -. och mikronäringsämnen

Dessutom är vitamin D3 som finns i tillräckliga mängder i mejeri produkter – ost, keso, smör. Men fortfarande, i rättvisans namn bör det noteras att i växtvärlden har sina Champions om innehållet i D3 är shiitakesvamp (0,3 mg per 100 gram) och sojamjölk (0,12 mg i en kopp). Dessutom är den närvarande i potatis, havregryn, och olika greener.

Hur du tar vitamin D3

Slutligen anser de effektiva läkemedel av D3 och statistiska doser av vitamin, men kom ihåg, det är i varje fall inte en vägledning till handling, men bara inledande information som kommer också att finnas i varje instruktion D3. Förresten, de läkemedel finns tillgängliga i olika former, såsom droppar, tabletter, kapslar.

Topp 5 populäraste produkter vitamin D3:

 • Akvadetrim. Naturligt vitamin DZ. Läkemedlet är lämplig för människor i alla åldrar, men fokuserade på yngre barn. Han är ofta utses av barnläkare. Finns i form av droppar innehåller en droppe de dagliga barnens dos av 500 IE.
 • Vigantol. Läkemedlet är tillgängligt i form av oljelösningen, varvid varje droppe, återigen, är dosen 500 lU. På samma sätt som Aquadetrim kan tas i ren form och kan lösas i vatten eller mjölk. Den aktiva ingrediensen är densamma – naturliga D3. Barn är oftast ordinerats detta läkemedel.
 • Alpha D3-Teva. Vitamin D3 kapslar med oljelösning. Dosen är en kapsel – 0,5 ug. Den aktiva beståndsdelen av läkemedlet är alfakalcidol, en syntetisk analog av D3. Läkemedlet är indicerat för att återställa kalciumbalansen, det bästa av sin absorption i mag-tarmkanalen, vilket minskar aktiviteten hos den så kallade VILLAGE-ett hormon som hämmar benbildning.
 • Vitrum Kalcium + vitamin D3. Den integrerade produkten tillgänglig i tablettform. En tablett innehåller 1,25 g kalciumkarbonat och 200 IE vitamin D3. Utsedd som en förebyggande åtgärd för bättre absorption rekommenderas att dricka sura drycker. En komplett analog av läkemedlet endast i form av tuggtabletter Kalcium D3 Nycomed Forte. Dessa system är särskilt rekommenderas för kvinnor.
 • Vitrum Osteomag. Annan omfattande produkten innehåller 200 lU vitamin D3, 600 mg kalcium, och även magnesium (40 mg), zink (7,5 mg), bor (250 mcg), koppar (1 mg), mangan (1,8 mg). Vanligen föreskrivs till män.

uppmärksam på det faktum att vitamin D3 är bättre att kombinera med intag av vitamin A och askorbinsyra. Och barn under 2 års ålder är det lämpligt att ta vitamin utan kalcium
Statistiska doser av vitamin D3 presenteras i tabellen. Villkor
primasutra
dosaditi
för prevention 500 MÖTE
för behandling рахита2000-5000
Mastrolia
för профилактики300-500
Mastrolia
för mechanioreceptors
strikt individuellt

Individuell dosering för dig kommer att avgöra din läkare:

 1. Barn från 3 veckors ålder för att förebygga utse 500 IE dagligen eller 1000 IE per dag under perioden från oktober till april inkluderande.
 2. Barn behandling av rakitis utsett 2000-5000 IE dagligen under en och en halv månad. Regelbundet när detta verkar testa frånvaron av hypervitaminos.
 3. För behandling av andra sjukdomar hos barn och vuxna (vitamin föreskrivna som ytterligare terapi i tuberkulos, lupus, skador av ett tecken, etc) dosen bestämmas individuellt.
 4. Rutin entré för vuxna är 300-500 IE per dag under hösten-vintern.

Viktigt! När du tar laxermedel absorptionen av vitamin D3 är bruten
Varför du behöver vitamin D3 – en titt på videon:
Vitamin D3 – mycket viktigt för vår kropp element. Tillräckligt dess innehåll är viktigt för både kvinnor och män och barn. Dock är dosen av vitamin D3 hörnsten mellan skada och nytta anslutning. Dess överskott, liksom avsaknaden av dem kan orsaka allvarliga problem. Det är därför tar dessa läkemedel bör diskutera med din läkare och noga välja den individuella dosen. Författare: redaktions TutKnow.ru loading …

About Anja Ulf 30 Articles
Många kan sägas om henne, men kanske viktigast är att hon är hänsynsfull och uppenbar. Naturligtvis är hon också disciplinerad, rolig och tillmötesgående, men de är i kortare utbud, särskilt med tanke på att de är blandade med att kräva som väl. hennes omtänksamma natur men det är vad hon är så omtyckt för. Vänner tenderar att räkna med det och hennes humoristiska känsla när de behöver cheering upp. Ingen är perfekt självklart och Anja har en rad brister att hantera också. hennes tanklöshet och skönhet natur gör inte det största företaget och gör saker obekväma minst sagt. Lyckligtvis är hennes snabba natur vanligtvis där för att hjälpa till med att mends saker när det behövs.