Vitaelife Pharma Vitamin D3 – priset, var man kan köpa, den ursprungliga

[Total:    Average: /5]

Hej, mina kära experter användbar kraft. Jag bestämde mig för att ägna dagens artikel “solar element” är vitamin D3. Dess namn i internationell praxis – kolekalciferol. Detta element är mycket viktigt för den normala funktionen av kroppen. Dessutom är det nödvändigt för både vuxna och barn.

För vad det är

Vår kropp producerar det mesta av denna viktiga post ensam. Detta görs genom att omvandla solljus till kemiska ämnen. Under inverkan av UV-strålar i huden producerar kolekalciferol (ja, han är vitamin D3). Nästa, binder den till vitamin D-bindande protein och skickas till levern. Där han får “bra” att sprida runt vår kropp. Här är en äventyrsroman

Detta element påverkar strukturen av skelettet. Också, tillgänglighet beror på trycket, immunitet, humör, hjärnans funktion och förmågan att skydda mot cancer (1).

D-vitamin deltar i olika livsviktiga processer:

 • reglerar, stödjer immunsystemet och nervsystemet,
 • minskar risken att utveckla multipel skleros;
 • upprätthåller optimal kroppsvikt;
 • reducerar svårighetsgrad och frekvens av astmasymptom,
 • minskar risken för att utveckla reumatoid artrit i kvinnor;
 • viktig för benhälsa;
 • minskar risken för hjärtsjukdomar, diabetes och vissa cancerformer,
 • är väsentligt för absorption och metabolism av kalcium och fosfor,
 • deltar i arbetet med de endokrina körtlarna.

Ett derivat av vitamin D3 i den farmaceutiska industrin är produkter av animaliskt eller vegetabiliskt ursprung. I djur form är det mer lättsmält och användbar form. Den framställs genom att bestråla animaliska oljor och kolesterol. Han sög upp till 500 gånger snabbare än växt motsvarighet. Och värderades till 4 gånger mer effektivt.

Hur många måste vara i solen

Upp till 95% av detta element på ett naturligt sätt kan vi erhålla från solljus. Din hud producerar D-vitamin när det kommer i kontakt med UV-strålar. På grund av detta, kallas det “sol” element. Men i vår tid de flesta människor upplever symtom på brist. Detta underlättas av de två vanligaste orsakerna är:

 1. Frekvent närvaro i rummet. Tidigare människor för det mesta fungerade i den friska luften och gick en hel del. Idag är en annan bild syns. Även barn tillbringar alltför många timmar inomhus tittar på TV eller spelar videospel. Majoriteten av de vuxna arbete och tillbringar fritiden inomhus. Dessutom kan vara i skuggan, och molnigt väder minska syntesen av Pro-vitamin 60% (2).
 2. Tillämpningen av solskyddsmedel. När vi tillbringar tid i solen, appliceras en kräm med solskyddsfaktor skydd. Ja, kan inte argumentera med det – risken för hudcancer har ökat under de senaste åren. Och läkare rekommenderar att använda den med barn och vuxna även under vintermånaderna. Men när du använder krämen även med SPF8 minskar kroppens förmåga att producera D-vitamin med 90%. En produkt med en högre SPF 30 minskar produktionen av D3 till 99%.
 3. OL>

  Så prova minst 15 minuter om dagen för att vara i solen. För att göra det bättre på morgonen. Då eventuella negativa konsekvenser kommer att minimeras. Men du får nog av denna viktiga vitamin gratis

  Bristsymptom

  Många läkare har börjat förstå att brist på vitamin är mycket allvarligt. Inte konstigt att det är en av de rekommenderade kosttillskott, särskilt för nyfödda.

  För spädbarn och för spädbarn brist på detta element är mycket farlig. Det leder till allvarliga problem. Till exempel kan utlösa utvecklingen av rakitisk thorax. En annan negativ manifestation av minnet av ett barn utvecklar fyrkantiga. Också kan det finnas kyfos (detta är en “groda mage”) och O-formade ben. Eleverna har låga nivåer av vitamin D3 manifesteras med synproblem och trötthet.

  Närvaron av D-vitaminbrist svår att upptäcka. Eftersom vanligaste symtomen är vaga, såsom trötthet, värk i kroppen eller smärta. Allvarligare symtom på brist är skelettsmärta och allmän svaghet. Det är viktigt att komma ihåg att ibland dessa tecken får inte förekomma. Därför är det viktigt att ta ett blodprov för att kontrollera din nivå av detta element.

  Enligt undersökningar, brist på vitamin D kan komplikationer av följande sjukdomar:

 • osteoporos;
 • hjärtsjukdomar och högt blodtryck;
 • cancer;
 • depression, sömnlöshet,
 • artrit;
 • diabetes mellitus;
 • astma;
 • multipel skleros;
 • psoriasis;
 • fibromyalgi;
 • svårläkta frakturer.

Förresten, här är en video som du mycket intressant föredrag om konsekvenserna av brist på detta element. Var noga med att kontrollera.

De bästa källorna för vitamin D

Den bästa källan är solljus. De flesta experter rekommenderar att vara minst 10-20 minuter om dagen i direkt solljus. Men de rekommenderar att inte tillämpa solskyddsmedel. Så du får från 1000 IE till 10.000 IE. Om du darkie, behöver du längre solexponering för att få tillräckligt med vitamin. Eftersom mörk hud har mer skydd mot solen.

Den bästa tiden för solbad på sommaren är före 11:00 och efter 16-ti. Och på vintern ofta gå ut, särskilt när det verkar solen.

Det finns också en kategori av livsmedel som är rika på “solar” element. I de nordiska länderna, inklusive vårt, måste du inkludera dessa livsmedel i kosten. Kommer de som innehåller stora mängder av D3. Tabellen nedan kommer att berätta vilken mat innehåller mest kolekalciferol. Den angivna procentsatsen med intag av 10 ^ g (400 IU).

Innehållet i D3, ug per 100 gram. produkt D3 Procent av det dagliga värdet,%

Lever трески1001000Палтус27,4274Карп24,7247Скумбрия атлантическая16,1161Яйцо2,222Масло krämig. 72,5% жирн1,313Сыр Российский0,969,6Молоко0,050,5

Eftersom elementet D är ett fettlösligt vitamin, det ideal bör konsumeras med fett. Detta är för bättre absorption av kolekalciferol. Till exempel kan du ha den med ghee eller olja, nötter eller frön. De som bor i de nordiska länderna (och detta inkluderar oss), dessutom rekommenderas att ta kosttillskott.

Som det ökar absorptionen av kalcium, vissa tillverkare gör tilläggen i tandem med detta mineral. För exempel, “Calcium D3 Nycomed”.

Användning instruktioner

Nackdelen med solens elementet nu är ett växande problem i hela världen. Speciellt svårt det manifesteras i västra och norra länder. Den ökade nyligen rekommenderade dagliga intaget av vitamin D. Ökning av graden av dubbelt så mycket som föreskrivs för spädbarn, barn och ungdomar.

I vårt land dagligt intag av detta element till följande:

För barn

till en года400 МЕ1 – 10 лет600 Matroshka 11-18 лет600 ME

För vuxna:

Män och kvinnor 18 – 50 лет600 av Memorine och kvinnor över 50 лет800 Mary беременности600-2000 perioden MEB programmet лактации600-2000 IU

Ja, doseringen kan skriva till olika mätenheter – lU eller mcg. Så vet att vitamin D3 1 mikrogram = 40МЕ.

Enligt vissa läkare, ovanstående dosering ska ökas avsevärt. När vi för det mesta inomhus och sällan gå ut. Och norr är den region bosatt påverkar det stora behovet av detta objekt. Detta påverkar framför allt under hösten och vintern-våren perioder. Därför läkare rekommenderar att öka hastigheten för vuxna (män och kvinnor) till 800-5000 IU per dag.

Men kom ihåg att dessa är allmänna rekommendationer. Nu har jag läst boken Transcend av ny forskning i vår kropp. Först säger de, måste göra ett test på värdet av vitaminer. Och de flesta har velat undersökas. Åh, jag ska skriva en mini-rapport

Förutom den multivitamin jag tar medan vattenlösning “användarvänlighet”. Hans barnläkare föreskrivs min son. Han föddes i september och bara fångade de sista soliga dagar. För barn är det lätt att ta emot. Späd i vatten en droppe innehåller 500 IE. Bara normen för spädbarn. Även om 2 droppar kommer att sjunka, oroa dig inte, överdosera barnet inte. Kan köpa på apoteket, är priset ca 180 ….

Som en start för att studera material om D3 insåg att vi är allvarligt underbetalda. Bestämde mig för att ta reda på vad som är bättre att ta. Insåg att oljelösningen absorberas bättre, eftersom detta vitamin är fettlösligt. Rekommenderar Tillägg kapslar. Så för mig och maken kommer att ha något annat att köpa i stället för att stjäla osten dess vattenlösning

Nu köper multivitaminer på iherb. Är billigare än på apoteket även rabatter. Samma Solgar kan du köpa 2 gånger billigare, plus kan se yttranden och välja den bästa varianten på ett förhållande pris / kvalitet. Det finns olika alternativ – vid en dos av 5000 eller 10000 IE. Hur du tar och hur mycket är skrivet på förpackningen. Här är några exempel

Överdosering

Det är viktigt att veta allt om detta element. Hur mycket och hur man ger barn och hur man tar vuxna. De viktigaste överdosering symptomen är följande:

 • kräkningar, illamående,
 • sjukdomskänsla;
 • ansträngande huvudvärk;
 • sömnstörningar;
 • aptitlöshet,
 • smärta i ben och muskler,
 • protein i urinen.

I fall av överdosering av vitamin D3 ökar nivån av kalcium och fosfor. Detta ökar risken för att utveckla njur avvikelser, brosk och blodkärl.

Även om överdosering vitamin är högst osannolikt. Om du tar 600 000 IE varje dag i 3 månader. Från solen har ingen överdosering. Om du inte kommer att vara hela dagen ligger tylenchina på stranden. Sedan är det bara illamående, svaghet och andra symptom. Även bakgrund av den brända huden kommer du att märka

Top 7 fördelarna med vitamin D

Alla vitaminer är mycket användbara för vår hälsa. Men på denna punkt, bör du ägna särskild uppmärksamhet. Här är de mest grundläggande av dess positiva egenskaper.

 1. Främjar friska ben. Vitamin D spelar en viktig roll i upptaget av kalcium i skelettet. Brist på D kan leda till uppmjukning av ben eller rakitis. Dessutom ökar risken för osteoporos och benfrakturer. Studier har visat att D förbättrar tillståndet i muskuloskeletala systemet och minskar frekvensen av fall och frakturer hos äldre människor (3).
 2. hjälper till att reglera blodsockret. Diabetes – en följd av brist på insulin eller otillräcklig insulinutsöndring efter att ha ökat dess resistans. Enligt studier, kan vitamin D främja utsöndring av (4). Den ytterligare intag av ett element ökar insulinkänsligheten och hjälper till att minska inflammation. Många studier bekräftar den positiva roll av D-vitamin i förebyggande och behandling av båda typerna av diabetes (5).
 3. skyddar mot cancer. Symtom på brist på D är förknippad med en ökad risk att utveckla cancer. Detta gäller särskilt för cancer i bröst, tjocktarm och erektion (6). Effekt av vitamin om risken för cancer orsakas på grund av dess roll i cell livscykel. Och dess förmåga att blockera överskott östrogen spelar en roll (7).
 4. bidrar till att bekämpa hjärtsjukdomar. Ett växande antal studier visar att bristen på D ökar risken för hjärt-kärlsjukdom. Han är involverad i regleringen av blodtrycket, kolesterol och inflammation. Har inte helt klarlagd, förhindrar vitamin D hjärtsjukdom. Men en sak är känd. Personer med brist på detta element är mer benägna att dö av kranskärlssjukdom
 5. Förbättrar immunsystemet. Vitamin spelar en roll i skydd mot förkylningar, influensa och utveckla autoimmuna tillstånd. Immunceller innehåller receptorer för vitamin D, som förhindrar förlängd och överdriven inflammatorisk respons. Eftersom inflammation är ofta orsaken till många kroniska och autoimmuna sjukdomar (8).
 6. Förbättrar humör. Elementet D fungerar som ett hormon inne i vår kropp, som påverkar hjärnans funktion. Dess brist är direkt kopplad till ångest, humörstörningar, depression, sömnlöshet, stämningen i PMS (9). Låg nivå av D hindrar korrekt produktionen av testosteron och östrogen. Och detta leder till obalans, som verkar många oönskade symptom. Flickor som har smärtsamma PMS, inkluderar tillskott med D3 i din kost.
 7. Hjälper med koncentration och minne. Flera studier har visat att elementet D påverkar förmågan att fatta beslut, att koncentrera och att behålla information. Personer med låga nivåer av vitamin inte testa bra, har svårt med uppgifter som kräver uppmärksamhet (10). Det är förmodligen därför det är så svårt att lära sig att klara tentorna i vinter och tidig vår

Interaktioner med andra läkemedel

På grund av intag av barbiturater ökar behovet av vitamin D3. Därför, under behandling bör administreras ytterligare komplettering av kolekalciferol. En liknande effekt på olja har vitamin kolestipol och kolestyramin.

Samtidig mottagning av D3 med diuretika ökar risken för hyperkalcemi. Men om föreskrivna glykosider och D3, kan det finnas oegentligheter i hjärtat.

Effektiviteten av kolekalciferol kan minska antiepileptiska medel och kortikosteroider. I fall av terapi med antacida som innehåller magnesium eller aluminium, och med D3 ökar toxiciteten av den första.

Nu, mina vänner, du vet vad som är bra är miraklet ämnet. Och kan vid behov att fylla på sina reserver i kroppen med mat. För att inte missa något av vad jag ska berätta för er i nästa inlägg, prenumerera på uppdateringar. Det är allt för i dag: tills vi möts igen

.

& nbsp;

About Anja Ulf 30 Articles
Många kan sägas om henne, men kanske viktigast är att hon är hänsynsfull och uppenbar. Naturligtvis är hon också disciplinerad, rolig och tillmötesgående, men de är i kortare utbud, särskilt med tanke på att de är blandade med att kräva som väl. hennes omtänksamma natur men det är vad hon är så omtyckt för. Vänner tenderar att räkna med det och hennes humoristiska känsla när de behöver cheering upp. Ingen är perfekt självklart och Anja har en rad brister att hantera också. hennes tanklöshet och skönhet natur gör inte det största företaget och gör saker obekväma minst sagt. Lyckligtvis är hennes snabba natur vanligtvis där för att hjälpa till med att mends saker när det behövs.