Grönt kaffe – åsikter, pris, var man kan köpa, apotek, är det värt det?

[Total: 0    Average: 0/5]

Idag är kaffe anses vara en av de mest populära drycker, tack vare sina tonic egenskaper, angenäm smak och arom. Och om effekten av svart kaffe på kroppen vet vi alla (eller nästan alla) av egenskaperna hos exotiska för oss råkaffe vet vi ganska lite. I denna artikel kommer vi att försöka fylla detta tomrum genom att betrakta egenskaperna hos råkaffe och dess effekt på kroppen. Dessutom talar om fördelarna och nackdelarna med denna dryck, om dess beslut och mottagning.

Beskrivning av råkaffe

Finns det råkaffe

På grund av den ökade under de senaste åren har intresset för grönt te, som har många läkande egenskaper, många människor är intresserade av följande fråga: är det råkaffe?

Svar: råkaffe finns dock inte som en separat klass, men som en semi vanligt svart kaffe. Dessutom gröna kaffebönor föredrar att använda brasilian, som är tänkta att vara riktiga finsmakare och beundrare av denna aromatiska dryck.

Green Coffee>>>> > -50%

Grönt kaffe inte är den sista rostning eller värmebehandling av kornen av naturliga kaffe sorter Arabica eller Robusta (de två sorter av kaffe som oftast används i orostade form).

Arabica innehåller mindre koffein och fett än Robusta sort. Dessutom, på grund av lägre surhet Arabica Robusta skiljer sig från den mer behaglig smak och mängd olika smaker. I sin tur kaffe Robusta är billigare än Arabica, eftersom kvaliteten är mycket lägre.

Det är frånvaron av värmebehandlingen gör det möjligt att bevara kaffes mesta av antioxidanter, vitaminer och andra näringsämnen. Dessutom stekt bönor, så kan du uppnå bästa smaken, eftersom varaktigheten av rostningen påverkar smaken och smak av drycken.

OBS! Verkliga råkaffet måste odlas i organisk jord, för gödningsmedel som inte använder konstgödsel och medel för bekämpning av skadedjur.

Namn

inte svårt att gissa att dess namn kaffe tas emot av den gröna färgen av kornen som inte har genomgått värmebehandling, och därför inte förvärva den karakteristiska svart kaffe mörkbrun färg.

Hur råkaffe?

gröna kaffebönor skiljer en tråkig olivfärg och en högre fukthalt jämfört med svart kaffe.

Kvalitet grönt kaffe är en produkt bestående av hela korn utan några spår av vital aktivitet hos insekter eller mögel. Dessutom bör korn inte ha fläckar av en annan färg och lukt, bevis på brott mot villkoren för transport och lagring av råvaror.

Taste of råkaffe

I rättvisans namn bör det noteras att råkaffe inte har dessa dygder sin rostade svart bror som fulländade arom, mörka sammetsböna och rik smak. Men det gör inte honom mindre populär bland människor som uppskattar kaffe inte bara för den fantastiska smak, men också för de fördelar som det innebär för kroppen.

Så har grönt kaffe en rik gräs-syrlig smak, sammandragande och även syrlig smak, som inte alla kommer att gilla (smaken av grönt kaffe är något som påminner om smaken av omogna Persimoner). I rostningsprocessen grönt kaffe får en brunaktig färg (men inte så rik som svart kaffe).

Metoder att bearbeta råkaffe

Det finns två typer av primär bearbetning, genom vilken kaffe passerar efter att samla in och rengöring korn -. Våt och torr

Torrbearbetning

Denna metod är den äldsta och samtidigt enkelt, eftersom det körde från början av odling och bearbetning av kaffe. En förutsättning för en sådan behandling är en tillräcklig mängd av solljus.

I den torra processen för torkning av kaffe sprids i ett tunt skikt i solen och period blandas, medan på natten bönan obligatoriska som skall täckas, vilket hjälper till att skydda ingredienserna från fukt. Två veckor senare, är denna torkning kaffe frukt rengöras från huden med hjälp av speciella installationer.

Det bör noteras att i de regioner med otillräcklig mängd solljus används en mekanisk tork, så torktiden reduceras, och är 2 -. 3 dagar

våtbehandling

Denna metod är arbetskrävande, dock, och får det är utsignalen från kaffebönor är av högre kvalitet, så det är ganska naturligt att våt torkning används huvudsakligen vid bearbetning av elit kvaliteter av kaffe.

Processen för våtbearbetning innefattar flera steg:

  • 1: a steget. Sortering kaffe frukt, som bör vara väl mogna
  • 2:e fas:. Skördade frukter placeras i en speciell kvarn, i vilken flagning av kornen
  • 3:e scen: Från böna avlägsnas stycken av massan som kvarstår efter kvarnen behandlingen. För att göra detta, är frön placeras i vatten för en dag, varefter köttet separerar lätt under trycket av vattnet (detta är den höga kostnaden för processen, eftersom landet som specialiserat sig på odling av kaffe, som ligger nära ekvatorn, och följaktligen, är vatten en bristvara).
  • 4:e steg:.. Torkning av kornen

Efter bearbetning säden skickas till lagret, där de undergår strikt kvalitetskontroll och sortering

Om det blir grönt kaffe?

Den födelseplats råkaffe är den kultur av odling som har cirka 800 år, provinsen Kaffa, som ligger i Etiopien. Det är härifrån, inte från Brasilien, kaffe startade sin segertåg runt om i världen.

Enligt arabiska legend, en dag getterna efter att ha ätit kaffebönor, hela natten vaken, springer runt och plaskar som inte undgå uppmärksamhet herden Kaldim, som bestämde sig för att testa effekten av röda frukten av en buske med vackra glansiga gröna blad. Men herden förberett drycken hade en obehaglig smak. Frustrerad Kaldim kastade grenar med frukt i elden, och efter några minuter han kände berusande doften. Herden åter beredd drycken, men från rostade kaffebönor. Kaldim, i dricks doftande och god drink, känna sig fräsch hela dagen och hela natten. Hemligheten med glädje Shepherd berättade abboten i en närliggande kloster som har provat en stärkande effekt av drycken på sig själv och sina munkar, som med hjälp av kaffe senare kämpade mot sömn under natten böner.

Storage

Lagringstid av grönt kaffe är ett år. Samtidigt goda förutsättningar för dess lagring är fuktighet, som definieras som 50 procent och temperaturen 25 grader.

OBS! Näringsämnen och andra användbara ämnen som finns i grönt kaffe förloras under långtidsförvaring, såväl som på grund av exponering för ljus eller värme.

Sammansättningen och egenskaperna hos det gröna kaffet

Kaffe träd anses vara en unik naturlig laboratorium som innehåller mer än 1200 verksamma ämnen, bland vilka mikro – och makronäringsämnen, vitaminer och antioxidanter.

Ett intressant faktum är att under bearbetningen av korn, deras bearbetning och beredning, är kemiska sammansättningen av produkten ändras.

Nästa, anser de grundläggande och viktigaste komponenterna i råkaffe att denna produkt är skyldig dess läkande egenskaper.
koffein
Grönt kaffe innehåller en liten mängd av ämnet (jämfört med svart kaffe).

Effekterna av koffein på kroppen:

  • förbättrar mental och fysisk aktivitet, förutsatt konsumtion inom rimliga gränser (annars kan det finnas en störning av den normala funktionen hos CNS),
  • lindrar trötthet;
  • främjar accelerationen av metaboliska processer,
  • förbättrar minnet;
  • den stimulerar funktionen hos det kardiovaskulära systemet,
  • förhindrar ansamling av fett,
  • lindrar spasmer.

Tannin
Tannin bildar en biologisk film som hindrar den negativa verkan på organismen genom olika externa och interna faktorer.

Åtgärd:

  • reducerar permeabiliteten av kapillärer,
  • bidrar till förträngning av blodkärlen,
  • neutraliserar effekten av bakterier;
  • främjar läkning av sår,
  • normaliserar magtarmkanalen;
  • kämpar med symptomatiskt som tungmetaller och gifter av vegetabiliskt ursprung.

klorogensyra
Denna organiska syra är en kraftfull antioxidant, bidrar till att rena kroppen från fria radikaler. Men innehåller endast klorogensyra i råa kaffebönor i rostningsprocessen, är denna syra omvandlas till mer enkla organiska produkter som ger kaffe särskiljande (lite sammandragande) smak.

Green Coffee>>>> > -50%

Åtgärd:

  • minskningen i hastigheten för absorption av kolhydrater, förhindra ansamling av så kallad subkutant fett,
  • stimulera funktionen av det centrala nervsystemet, cirkulatoriska och andningssystemet,
  • normalisering av matsmältningen,
  • stimulering av kvävemetabolism,
  • stärka konstruktionen av proteinmolekyler;
  • minska risken för att utveckla diabetes typ II

Teofyllin
Åtgärd:.

  • minska den sammandragande aktiviteten i glatt muskulatur (teofyllin slappnar av musklerna som bronker och blodkärl),
  • den ökade det renala blodflödet,
  • normalisering av andningsfunktionen,
  • blodsyremättnaden;
  • sänkning av koncentrationen av koldioxid;
  • stimulering av hjärtaktivitet genom att öka kraften och frekvensen av hjärtsammandragningar,
  • sänka blodkärlet ston;
  • minska risken för trombos.

Aminosyror
Aminosyror är ansvarig för hela utvecklingen av kroppen och behålla sin väl fungerande.

Åtgärd:

  • förbättrad assimilering av vitaminer och mineraler;
  • produktion av antikroppar som hjälper till att bekämpa virus och infektioner;
  • produktion av hormoner, förbättra de metaboliska processerna,
  • produktionen av hemoglobin, som levererar syre till cellerna i kroppen,
  • främja muskeltillväxt och snabb muskelåterhämtning efter träningen;
  • förstörelse av subkutant fett,
  • avtrubbning av aptit;
  • minskningen i kärltonus,
  • ta bort radionuklider och tungmetallsalter.

Lipids
Lipider tillhandahålla en syntes av de flesta hormoner som ansvarar för korrekt funktion av nervsystemet.

Tanniner
Dessa ämnen kaffe får sin karakteristiska syrlighet.

Tanniner, i kombination med organiska syror, påskynda metabolism och minska koncentrationen av glukos i blodströmmen.

Fiber
Åtgärd:

  • normalisering av tarmmikrofloran,
  • eliminera överskott “onda” kolesterolet,
  • stimulera naturlig viktminskning;
  • det ökade blodflödet i kärlen i lilla bäckenet,
  • återställande av urinsystemet,
  • normaliseringsprocessen för matsmältning;
  • lindring av symptom på allergiska reaktioner,
  • ett förstärkt immunsystem,
  • sänka din risk att utveckla hjärt- och kärlsjukdomar,
  • förhindra utvecklingen av cancer.

Trigonelline
Trigonelline i processen för rostning förstörs, som en konsekvens, en tillräckligt stor mängd av nikotinsyra.

Verkan av nikotinsyra:

  • för att säkerställa korrekt tillväxt av vävnader,
  • förbättra fettomsättningen,
  • lugnande av nervsystemet;
  • främja utveckling av magsaft;
  • tryckminskningen,
  • lätta utvecklingen av sådana hormoner som östrogen, progesteron, testosteron, insulin, tyroxin och kortison;
  • ökningen av ledrörlighet,
  • normalisering av matsmältningen,
  • underhåll av optimal glukos i blodet;
  • aktiveringen och normalisering av hjärnans aktivitet,
  • vasodilatation;
  • normalisering av blodflöde;
  • förbättring av levern,
  • reglering av kolesterol och lipoprotein

Eteriska oljor
Action.

  • reglera det kardiovaskulära systemet,
  • eliminera inflammation;
  • mjuka upp hosta;
  • öka upphostning av slem från luftrören;
  • neutralisera effekten av bakterier;
  • förbättra funktionen hos mag-tarmkanalen.

Egenskaper av grönt kaffe

  • Fettförbränning;
  • celluliter;
  • antiinflammatoriskt;
  • antioxidant;
  • toniska;
  • antimykotisk;
  • antiviralt;
  • cancer;
  • kramplösande;
  • diuretikum;
  • laxermedel;
  • avsvällande medel.

Effekt av råkaffe

Hur råkaffe?

koffein, som i små mängder finns i råkaffe, inte bara reglerar och stärker processer excitation direkt i hjärnbarken. Detta bidrar i första hand för att öka mental och fysisk aktivitet, och för det andra, acceleration av alla metaboliska processer i kroppen.

Green Coffee>>>> > -50%

Grönt kaffe (på grund av närvaron av nikotinsyra) hjälper till att påskynda ämnesomsättningen, vilket därigenom ökar hastigheten för att bränna fett. De majsplantor är en rik källa av vitaminer, aminosyror och mineraler som bidrar till att upprätthålla normal funktion i kroppen.

Grönt kaffe minskar behovet av glukos är ungefär två gånger, därigenom justera och kontrollera blodsocker. I slutändan, med hjälp av råkaffe, mindre behov av sötsaker.

En av de obestridliga fördelar av grönt kaffe är dess förmåga att dämpa aptiten och trubbig hungerkänsla (och vi vet att äta för mycket ofta leder till okontrollerad viktökning och bildandet av överskjutande kroppsfett). Enkelt uttryckt, främjar råkaffe viktminskning och förhindrar rekrytering av extra pounds.

viktigt är också det faktum att råkaffet minskar avsevärt fettdepåer, så varje gång efter att ha ätit och konsumera en kopp denna dryck kroppen måste leta efter de så kallade kompletterande energikällor, som blir överskjutande fett. Resultatet: en effektiv fettförbränning av kroppen, utan användning av syntetiska droger som ofta har en negativ effekt på kroppen och fungerar vissa system

.

Grönt kaffeextrakt sänker blodtrycket, sänker koncentrationen av kolesterol i blod (minns att en överdriven mängd av kolesterol är ofta den främsta orsaken till sjukdomar i hjärtat). Sålunda, är regelbunden konsumtion av grönt kaffe en utmärkt förebyggande av olika hjärt-kärlsjukdomar.

Effektiviteten i grönt kaffe

Den höga effektiviteten hos en produkt, såsom grönt kaffe, främst på grund av dess helt unika dietary egenskaper.

För det första innehåller det naturliga antioxidanter, stimulerande fördelningen av kluster av fettceller. Om den traditionella svarta rostat kaffe hjälper till att bryta upp cirka 14 procent kroppsfett, grönt kaffe tar bort mer än 45 procent fett. Slutsats: grön orostat kaffe är 3 gånger mer effektivt bryter ner kroppsfett jämfört med normal kaffe. Dessutom antioxidanter hjälper till att eliminera fria radikaler.

För det andra, i samband med att förlora extra pounds huden förlorar sin elasticitet och blir frisk och vacker.

För det tredje är inte skadligt med måtta skada kroppen eftersom det innehåller små mängder koffein råkaffe (det är detta element som ingår i kaffet det största hotet mot hälsa med överdriven konsumtion). Men med måtta koffein är endast användbar, som mättar kroppen med energi som behövs för att upprätthålla vitalitet och aktivitet under hela dagen.

Fjärde, grönt kaffe en gynnsam effekt på hjärnaktiviteten, vilket ökar effektiviteten.

Fördelarna och nackdelarna

Fördelarna med råkaffe

1. Främjar förbränningen av fett.
2. Aktiverar ämnesomsättningen.
3. Känslan av hunger.
4. Minskar aptiten.
5. Normaliserar halten av socker och kolesterol i
6 blod.. Tar bort avfall och gifter.
7. Förhindrar åldrande
8 huden.. Lindrar inflammation.
9. Skyddar mot UV-strålning.
10. Bidrar till att förbättra ämnesomsättningen.
11. Förbättrar blodcirkulationen.
12. Normaliserar arbete hjärt-kärlsystemet.
13. Normaliserar körtlar inre sekretion.
14. Förbättrar minnet.
15. Reglerar mag-tarmkanalen.
16. Förbättrar humör.
17. Stärker ben och muskler.
18. Normaliserar tarmen.
19. Stimulerar mental och fysisk aktivitet.
20. Eliminerar huvudvärk.
21. Förbättrar funktion högre nervsystemet.
22. Främjar tillväxt och förstärkning av hår.
23. Minskar svullnad av utsöndring av överskottsvätska.
24. Främjar nedbrytningen av sockerarter och hämmar glukostransporten in i blodet, vilket gör användning vid behandling av diabetes.
25. Förhindrar blockering av blodkärlen.

Den skada på råkaffe

Som diskuterats ovan är det koffein utgör ett hot mot hälsan hos tillståndet för sin överdrivet intag. Överväga de negativa effekterna av detta ämne.

1. Systemisk administrering av koffein i stora doser (1000 mg per dag eller mer) kan orsaka nervcellerna och så småningom leda till missbruk.

Symptomen på “koffein” beroende:

När addictive tonic egenskaper av kaffe har successivt reduceras, varvid för att uppnå den önskade (eller tidigare) effekt kommer att kräva en ökning av den vanliga dosen .

2. Långsiktig stimulering av nervsystemet genom kaffet är anledningen till att kroppen är ständigt i ett exciterat tillstånd, och följaktligen upplever nervsystemet en systematisk stress. Sådan stress inte bara utarmar nervceller och stör det normala arbetet av alla system i kroppen.

3. Konsumtionen av koffein i stora doser kan utlösa utvecklingen av psykos, epilepsi, paranoia och obefogad aggression.

4. Coffee stimulerar hjärtverksamhet, stimulera vasomotoriska centrum och ucasa puls. Dessutom framkallar koffein en liten ökning av blodtrycket. Därför är stora mängder kaffe (svart och grön) rekommenderas inte för personer med högt blodtryck och ischemi.

I allmänhet farorna med att dricka för hjärtat systemet beror på följande faktorer:

  • kardiovaskulär sjukdom och en ärftlig predisposition för dem;
  • vikt;
  • felaktig kost;
  • låg fysisk aktivitet.

5. Kaffe “spolar” kroppen av kalcium, magnesium, kalium, natrium, vitamin B1 och B6, vilket kan leda till följande allvarliga problem:
Slutsats: även den gröna kaffet bör konsumeras med måtta

Typer av råkaffe

Natural gröna kaffebönan

Idag kommer naturligt gröna kaffebönor grossist främst från länder som Indien, Etiopien, Brasilien och Colombia. Med den ökande efterfrågan på denna produkt växer mängden kaffe levereras.

Grönt kaffe bönor kan implementeras med monosort (dvs kaffebönor som tillhör samma art och kvalitet, såväl som samlats in från en plantage) till eller i blandad form, som omfattar blandning av olika klasser producera en specifik smak och arom av drycken. Ofta blandade grönt kaffe inkluderar inte mer än 13 sorter, med blandnings tar hänsyn till storleken och densiteten hos kornen. Dessutom är det viktigt att korn tills blandningsprocessen behandlades på samma sätt, annars steken blir ojämn.

I rå grön kaffe innehåller den maximala mängden näringsämnen.

Rå (inte rostade) grönt kaffe

Den konstant användning av de råa kaffebönor som inte har genomgått förfarandet i rostning, bidrar till stabil viktförlust på grund av innehållet i bönorna av klorogensyra, som förstörs under röstningen. Detta ämne bryts ner fett i tarmen och därmed förhindra deras absorption i blodet.

orostat kaffe har den högsta (Premium), första och andra kvaliteter. Enligt Europen standarder, är föremål för försäljning bara spannmål Premium. Men de amerikanska (och globala) standarder för den valda klass Specialiserade (specialitet), som uppfyller de högsta kvalitetskraven. Det är kaffe framställd av sorter Special är idag serveras i kaféer och restauranger.

Ordinary rostade råkaffet

Gröna kaffebönor, passerade värmebehandling, förlorar sina specifika läkande egenskaper, eftersom det i rostningsprocessen, en del av de ämnen som ingår i frukterna av växter, omvandlas till andra. Till exempel, vid stekning uppdelningen av klorogensyra, är innehållet i vilka värderas och grönt kaffe.

Men rostat kaffe har många positiva egenskaper. Det viktigaste är att steka kornen, eftersom graden av doneness kommer att påverka inte bara smak och smak av drycken, och innehållet av näringsämnen i den.

Hemma är en termisk kontakt metod för att bearbeta spannmål (rostning i en panna eller i ugnen). Nackdelen med denna metod är att en lekman är svårt att bestämma beredskap denna produkt:. Så, mid fröna måste rostas, medan den yttre delen inte bör bränna

Ground gröna kaffepulver

Pulverformig (eller marken) grönt kaffe kan köpas i färdig form, och kan mala sig själva. Det resulterande pulvret kan användas för framställning av din favoritdryck och kan inkluderas i kompositionen av anti-celluliter, rengöring och regenererande kosmetika.

För framställning av en kaffedryck 2 teskedar pulver pour ett glas kokande vatten och lämnades att dra i 5 minuter (om så önskas, före användning, för att dränera).

Löslig granulerade gröna kaffe

Granulerat kaffe framställs från pulvret passerade genom förfarandet med spraytorkning med hjälp av aggregering, i vilken pulvret fuktade för att bilda granuler. Därefter kaffepulvret under intensiv press ånga förvandlas till små klumpar av pellets.

OBS! Den intensiva trycket förändrar molekylstrukturen hos säd, så att de fördelaktiga egenskaperna hos det gröna kaffet mycket förlorad.

Frystorkad grönt kaffe

Frystorkad kaffe, även känd som fris Dryden, tillverkad av “frystorkning”. Vid upprättandet av denna typ av lösligt kaffekaffeextrakt vara snabb fryst vid mycket låga temperaturer, vilket i sin tur orsakar is kaffe agglomerat, från vilka med hjälp av vakuum, hög temperatur, och avgas avlägsnade all överskottsvätska. Sedan nästan torr kaffe monolit är uppdelad i täta och homogena kristaller och pyramider.

En sådan dyr teknik för framställning av frystorkat råkaffe, som vänder drycken en smak och arom som ligger närmast det naturliga, ledde till dess höga kostnad.

bruksanvisningar råkaffe

Hur mala grönt kaffe?

Slipning bönorna är en av de viktigaste stegen i beredningen av något kaffe, inklusive grönt. Malda kaffebönor för en intensiv smak identifiering och urval av arom eteriska oljor. Så, ju finare målning av större kontaktytan mellan vattnet och kaffet, och detta förhållande påverkar extraktionshastigheten.

Det bör noteras att råa gröna kaffebönor har en hög grad av hårdhet och densitet, därför att mala dem med hjälp av en vanlig kökskvarn är extremt svårt. Av denna anledning, i stället för elektrisk slipmaskin rekommenderas att använda en liten kvarn, avsedd för manuell slipning. Deras största skillnaden från de elektriska modeller är att på grund av den låga hastigheten av kaffebönor inte vara uppvärmd och därför förlorar sin smak, arom och användbara egenskaper.

OBS! Råkaffe bör malas ganska grov (storlek av malda kornen bör vara ca 1,5 x 1 mm). För att underlätta processen att mala, förindränkning säden i kallt vatten.

I avsaknad av fixturer för manuell slipning, kan du använda en manuell köttkvarn, hård och stela blad som kan mala den fasta korn av råkaffe.

Om du vill steka?

Stekning grönt kaffe förbättrar smakkvaliteter av drycken, minska nivån av koffein och också mer bekväm med att mala säd.

Om den gröna kaffet kommer att användas som en tonic och botemedel för viktminskning, är kornen torkas endast något på en torr stekpanna. Det är viktigt att förhindra färgförändring av granulat och uppkomsten av eventuella lukter.

Förutom något torkade råkaffe är mycket lättare att slipa. Medan den innehåller små mängder av koffein och lagrat det maximala antalet av näringsämnen och klorogensyra, accelererar ämnesomsättningen och har många andra egenskaper som är till nytta för kroppen.

Om prioritet är smaken kvalitets kaffebönor rostas innan de har fått en ljusbrun färg inom 15 minuter på en torr stekpanna.

Hur rosta råkaffe?

Gröna kaffebönor rostas på principen om solrosfrön eller jordnötter i pannan (i ugnen är bättre att inte steka, eftersom i detta fall säden är problematiskt att blanda, och därför är det råmaterial ojämnt gräddat).

Rostning av kaffebönorna är det rekommenderat att använda gjutjärn köksredskap som är förvärmd. Det är önskvärt att avsätta en separat stekpanna, eftersom kaffe tenderar att lätt absorbera alla lukter.

Så, på botten av förvärmd stekpanna häll säden till en (högst två) skikt. Startar processen för matlagning på låg värme, vars intensitet gradvis bör ökas (men för mycket eld kan inte göras, eftersom det kan orsaka säden kommer snabbt att bränna och bli bitter). Under rostning, är varaktigheten som 5-15 minuter (det beror på syftet med att använda råkaffe och personliga smakpreferenser), korn pomeshivayte ständigt med en träspatel. För längre rostning av spannmål kommer att få en rik brun nyans och en smak, innehållet av koffein i dem kommer att öka avsevärt.

Stadium rostning kaffebönor
1. Inköp av korn av ljusgul nyans och en gräsbevuxen arom.
2. Frisläppandet av bönan vatten, vilket kaffe kommer att börja “rök”.
3. Uppkomsten av den “första Bang”, vilket indikerar att rostningsprocessen har gått in i sin aktiva fas. Under detta skede, socker beståndsdel i spannmål, börjar bli karamelliserad, sedan när vattnet avdunstar, och deras struktur bryts ner. Sammanfattning: eteriska oljor från frön komma ut. Efter uppkomsten av “första crack” kan du komplettera din steken när som helst (det beror på dina smakpreferenser).
4. Fortsättningen av karamellise och frisättning av bönor oljor. Medan bönorna börjar öka i storlek och mörkare.
5. Framväxten av den “andra crack”, som i sin intensitet är mycket sämre än den första. I detta skede av rostning små bitar av bönor kan “flyga” ut ur stekpannan, så var försiktig och skydda dina ögon från fallande partiklar.
6. Borttagandet av rostat kaffe från värmen. Man bör komma ihåg att produkten under en längre tid kommer att “gå” på grund av sin egen temperatur. Därför är fans av svagt kaffe rostning rekommenderas att stänga av spisen i förväg.

Det är viktigt att undvika mycket mörkrost, tillsammans med uppkomsten av korn av tät och syrlig ånga (det faktum att i detta skede finns det fullständig förbränning av socker och förstörelse av kornstrukturen, varvid drycken kommer att vara dåligt och mycket bitter).

När kaffet “når”, bör det häll i en skål, täck med tjockt papper och lämna minst sex timmar för kylning och avlägsnande av överskott av koldioxid, vilket i papperet genom att använda stift, kan du göra en några små hål.

Kallt kaffe rengörs från skalet och jord.

OBS! När marken bara rostade kaffebönor kommer att förvärva en syrlig smak och bitterhet.

Kaffe lagras i en sluten behållare i en mörk och torr plats.

OBS! När rostning kaffebönor oacceptabla användningen av olja.

Hur brygga?

Brew råkaffe kan använda kaffekanna, turkarna, den franska pressen, percolators, espressomaskiner.

Beredningen av råkaffe i kaffekannan
Potten är fylld med vatten och sätta eld på. När vattentemperaturen når 90 – 95 grader (det vill säga vattnets utgångs att koka), är krukan avlägsnas från värme, och sedan lägga till kaffe grova eller medium mala. Blandad dryck är kvar för maceration under 3 till 5 minuter, hälldes därefter i en förvärmd Cup (om så önskas kaffe kan ansträngd).

Framställningen av gröna turkiska kaffe i en Cezve
Turk med kallt vatten, sätta på brand och uppvärmd (men inte till den grad av kokande vatten). Sedan till Åbo, tillsätt 2-3 tsk kaffe, finmalen och kokades på en långsam brand. Medan kaffet avlägsnas från värmen när du ser skum. Efter skummet har försvunnit, är Turk skickas igen till kaminen. Sådan manipulation görs tre till fyra gånger, varefter drycken är blandade och hälldes i koppar, förvärmd varmvatten.

Beredningen av råkaffe med hjälp av franska pressen
1. Del av glas fransk press värms med varmt vatten, varefter övergår i en behållare fylld med malt kaffe, grovt marken (kommer kaffe medium eller fin mala vara, först, att sippra genom filtret, och för det andra, svårare att driva pressen) .
2. Kaffe häll varmt vatten och omrördes.
3. Fransk press med ett lock, men filtret inte pressas under en period på 3 – 5 minuter (beror på vilken typ av fästningen du vill få produktionen) katalog 4.. Rod set långsamt i rörelse, med utelämnande av filtret.
5. Separeras från det malda kaffet, är vätskan hälles i förvärmda koppar.

All möjlig bara när du använder kaffebryggaren eller kaffebryggare, där alla processer är automatiserade. Alla kan välja den mest optimala varianten av pris, kvalitet, omfattning och metoder för framställning av drycken.

Dosering

Enligt undersökningar, den optimala dosen av råkaffe, är en eller två koppar per dag (eller 10 g). När du tar gröna kaffebönor extrakt dosen reduceras till 0,8 g per dag (eller två påsar), som i extraktet inte innehåller ballastämnen.

Kursen

Course råkaffe är individuell och beror på egenskaperna hos älskare av drycken och hans hälsotillstånd. Om den gröna kaffet vidtas för att bli av med överskott pounds, varaktigheten av dess användning beror på mål – det vill säga hur många extra pounds du behöver gå ner
.

Hur att dricka grönt kaffe?

Green kaffe bör drickas utan att lägga socker, 15 minuter före eller halvtimme efter att ha ätit.

Kom ihåg att med samtidig konsumtion av kaffe alkohol och tobak ökar nivån av kolesterol i blodet. Förutom råkaffe (men i mindre utsträckning än svart) förstärker effekten av tobak och alkohol.

Som koffein bidrar till att tvätta bort från kroppen av sådana ämnen som kalcium, är älskare av denna dryck rekommenderas (för att kompensera för dess effekter) ska ingå i din kost ost, ost, produkter och fisk mejeri.

Slutligen, överdriven konsumtion av kaffe minskar vätska från kroppen. Av denna anledning, de som dricker stora mängder kaffe, rekommenderas att dricka cirka 1,5 -. 2 liter vatten om dagen

Kontra

allvarligt begränsa eller helt utesluta från din kost av grönt kaffe, rekommenderas i följande fall:

  • Känslighet för koffein: den stimulerande effekten av denna substans ökar ångest, ångest och irritabilitet och huvudvärk
  • .

  • Sömnstörningar: koffein tonic gäller i 3 – 8 timmar (vid användning i grönt kaffe denna effekt är signifikant reducerad)
  • .

  • Problems with the gastrointestinal tract: in some cases, caffeine can act on the stomach irritant, especially if you have irritable bowel syndrome or ulcers.
  • Hypertension.
  • Increased nervous excitability.
  • Lactation.

With caution green coffee should be taken by pregnant, the question on expediency of reception and dosage of the drink is decided by the doctor.

And of course, coffee (even green) should not be given to children who have this product can trigger the development of conditions such as:

  • enuresis;
  • involuntary twitching of the eyelids;
  • constant anxiety;
  • mood swings;
  • tearfulness;
  • aggressiveness.

Side effects green coffee

Green coffee consumed in large doses, can cause such disorders:

It is extremely important to control the intake of coffee and to remember that everything is good in moderation.

About Anja Ulf 30 Articles
Många kan sägas om henne, men kanske viktigast är att hon är hänsynsfull och uppenbar. Naturligtvis är hon också disciplinerad, rolig och tillmötesgående, men de är i kortare utbud, särskilt med tanke på att de är blandade med att kräva som väl. hennes omtänksamma natur men det är vad hon är så omtyckt för. Vänner tenderar att räkna med det och hennes humoristiska känsla när de behöver cheering upp.Ingen är perfekt självklart och Anja har en rad brister att hantera också. hennes tanklöshet och skönhet natur gör inte det största företaget och gör saker obekväma minst sagt. Lyckligtvis är hennes snabba natur vanligtvis där för att hjälpa till med att mends saker när det behövs.